Wednesday, December 29, 2010

bola?ouh..akhirnya tergerak tgn on rtm tgk bola mlm ni

mak :ape ni buka bola?buat sakit hati+kecut perut je tgk!!adehhhh
adik :jap la nk tgk bola sat,kat fb heboh dah,pastu endon2 seme xpuas hati kat malaysia siap kutuk2      lagi.adeyg kutuk kat twitter artis2 lagi.hampeh,artis tu xde kaitan pon
mak :ok..


mak n adik pon tgk bola kat rtm*sorak2 tau,malaysia2 bolehh!!*

habis masa pertama  *mak tukar channel tv*
kita buka separuh masa kedua

adik :mak malaysia dah dpt 1!!!!!aaarghhhhh
mak :gile ah..bgus!!!!!
mak :biarkan endon tu dpt 0 je.padan muka!
adik :haha..bla ah endonnn
adik :mak,endon masuk 1..alaaaa..kalahlah malaysia camni...adohaiiii
mak :rilek la,xde maknanya die boleh sumbat gol smpai 5 nk kalahkan malaysia
abah :ha??kejap lagi gol lah indon!!*xsangka ade org endon kat rumah aku?*
mak :eh,apa ni sokong2 endon pulak?pegi balik indon lah kalo nk sokong indon!*kena sebijik.haha*
abah :dlm masa beberapa minit je endon boleh masukkn 3 gol.ha tggulah*haha,bapak aku tibe2 dok sokong endon,saja nk provoke*
mak :ade endon la pulak dlm rumah!!
adik:haha!!!






lastly malaysia u did it!!!
bangga jd rakyat malaysia*kalo kalah pon aku still bgga jd rakyat malaysia*
4-2
aha

Tuesday, December 28, 2010

semua nk kata selamat bercuti.tp saya xnak!

cuti bosan lahhhhh..



kenapa?????
too many answers weh!!
baiklah,mari kita kupas apakah kelebihan dan keburukan cuti*gaya mcm tajuk forum kat tv*

kita mulakan dgn kebaikan ataupon kelebihan :
  • dapat melepaskan rindu dendam *xbaik berdendam* kpd ibubapa,adik beradik mahupun kekasih ataupon suami atau isteri
  • dpt bersembang,gossip,mengeratkan silaturrahim diantara keluarga
  • dpt memeluk bantal busuk masing2*nak bw kat kolej busuk satu bilik lak kan,xpon kena tendang ngn rumate,xpon bw pi kuliah terus*
  • dpt menghayati permandangan disekitar rumah*kalo rumah kampung,tenung2 la sawah padi,kalo rumah bandar,tenung jalan raya,kalo rumah xberapa bandar,xberapa nak kampung,tenung dinding*

 tgk,superman pon balik kampung


baiklah,mari kita kupas keburukan ataupon ketidak-lebihan:
  • kalo seminggu dua boleh tahan lagi,kalo lama sgt bole mati busan weh..kalo xnak bosan,keluar*lama2 kalo hari2 keluar pokai gak*
  • "ali!!!tolong mak buang smpah ni,ha pastu cuci kereta,pastu sapu rumah,pastu cuci tandas,lipat kain,masak*kalo ali pandai masak*"
  • makan je apa yg ada,mak ngn abah nak keluar.duduk rumah diam2,jgn nk keluar gi mana.paham
  • xpon "ha,mkn je puas2,lama dah xbalik rumah kan?ha,nak mkn ape lg,meh mak masak..mlm nnti kita mkn kat restoran baru buka tu pulak,sedap mak dgr2"*benda ini berlarutan la selama berapa lama korg cuti.pastu balik cuti "makin sihat aku tgk ko skrg?wah"
  • "bibik!!!"*umpamakan saje ko sbgai bibik kt rumah..
  • aktiviti :makan tido tgk tv makan tido tgk tv,kalo yg berduit siket aktiviti die bertambah jadi :makan tido hangout+makan tido
  • korg rindu kat kwn2 best fren korg...*kalo best fren tggl dekat korg boleh kecualikan sebab ni*
  • korg bakal rindu kat lecturer mahupon cikgu tutor*budak2 skema kut,eh,kdg2 aku pon rindu gaks*
  • korg bakal rindu kat fac,aktiviti sihat seperti jln mendaki bukit ke kuliah,tergopoh gapah jln tgh2 hari buta pegi lab
  • pastu 3.
entertain me please

    conclusionnya : keburukan lebeh dr kebaikan

    so cuti xbest..haha..
    jgn bakar laptop anda selepas mendengar statement saya.

    Sunday, December 26, 2010

    why being so stingy?

    3 words save my life..it wasn't complicated..it was't complicated..it wasn't complicated..*promote 3 words by cheryl cole*


    ok soalan saya:kenapa nk kedekut sgt??
    jawapan will be:aku xde duitlah*walaupon duit dlm poket berlambak*


    hipokrit!



    as goes for me,jgn jadi kedekut sgt..bg saya org kedekut tu rugi..sbb...byk org xsuke die...i bet!

    setakat 2,3 ringgit tu xapelah..setakat 10 ringgit pon xde apa lagi...tp kalo smpai 50 tu boleh x??ye ke, xde apa lagi? *ke aku pon kedekut??ish,xnak lah.*

    saya xnak jadi kedekut,kalo ternmpak saya kedekut tu ketuk kepala saya laju-laju tau.igt!! 
    laju-laju!!
    mak pesan,duit xbawa kemana..xpyh kedekut sgt,setakat sikit2 tu blanja je org tu..
    mak pesan dgn along angah,jgn kedekut dgn adik..
    oh suke..so conclusionnye,ape yg aku nk,aku bodek2 sikit semua dpt*ape aku nak lagi eh?*..haha..
    igt nk bodek nak bb,tp xnaklah,xterasa nk lagi..
    kalo nk nnti aku bgtau..

    soalan kat sini:aku pelik dgn org yg bertindak kedekut itu??knp?oh jimat ke?tak2..kalo jimat lain*lain mcmana?ntah*
    setakat ni,ade la aku tgk sorg ni kedekut ngn besday besfren die sendirik..

    tangkai jering:ape ni nak blanja die pulak??ish aku xnak blanja die makan mahal2..rm 30 kalo mkn tu, mahal gile kut..mmg x la aku nk blanja die makan mahal camtu!

    jika dilihat situasi diatas.
    ape korg fikir?
    die ni kedekut x?
    fine kalo org lain mybe leh la kalo die xnak blnja
    ni besday bestfren die kut
    setakat 30 tu apela sgt dibandingkan dgn friendshipkan
    kalo bestfren aku mmg aku dah bajetkan 100*tu pon sikit aku rasa*


    kesimpulannya
    kita xpayahlah nk syg duit tu sgt,xbawa kemana pon
    cuba kita guna duit kita tu dgn menggembirakan org lain
    fakir miskin,ibubapa mahupun kwn2
    simpan duit byk2,pastu guna tuk kawen,pastu last2 kena kikis jugak*sakit hati lagi*
    satu lagi,kalo kita xberkira dgn org,org pon xberkira dgn kita
    tp xtau la,kalo dah nature die mmg haji bakhil,ko blanja die,die ttp xakan belanja kau!
    haha..xberbaloi??itu bergantung pada niat ko,kalo ko ikhlas blanja so called haji bakhil tu,ko xde la rasa xberbaloi..ko rasa neutral je..*dlm hati siapa tahu?*haha 



    p/s:mak pesan kalo nk carik suami mesti xkedekut..sng hidup nnti..hehe


    oh terlupa,ade sorg mamat ni kedekut,suka mintak perempuan blnja*termasuklah aku*
    pastu hari tu die ade suruh kwn die dr udm pas duit 30 camtu kat aku,baki kapersky.die suruh aku pegang dulu..lambat sgt die ambek,aku guna dulu lah..haha*dpt jugak merasa duit mamat ni*

    ok pastu aku kena blnja die,ok no hal..anytime will do..tp selalunya aku bz,die free,aku free die bz..ok kali ni kalo ko bz,ko free2 kan diri,aku lak akn cuba sedaya upaya mem-free kan diri..*dah aku nk msg die lah*
    sbb teringat janji aku kat die.. 



    kau kedekut kau rugi.xtipu

    Monday, December 20, 2010

    i dont wanna lose this battle

    saya nk study...
    tp,mata sakitlahhh...
    pedih xtentu pasal*or bcoz im staring at this lappy too long?*

    ok..saya buat keputusan nk tido*jap lg*

    nk cter sikit..
    ape cita2 korg ?
    what is ur ambition?


    mine
    1)actress*tp mesti watak jahat je yg selalu ditawarkan*
    2)wartawan*best dpt travelling*
    3)pembaca berita*aku suke masuk tv*
    4)suri rumah*haha,xbole bla*
    5)usahawan berjaya*money maker*
    6)dentist*sbb aku geli tgk benda2 yg busuk,kalo jd doc biasa mesti de masalah ni*
    7)doc mbbs*ok ni aku skrg*


    so??

    adakah korg rasa gembira dgn apa yg aku dpt??

    apakah perasaan bila semua cita2 yg lain xdpt??*bukan x tercapai,infact kalo nk bole je*
    aku amek medic sbb semua family aku kata medic de masa depan*infact it is so damn true*

    apakah perasaan bila dpat pilihan terakhir?




    ok..tp xpe,aku xkisah pon sebenarnya..maybe its meant for me..
    i'll try...syukurlah dgn apa yg anda miliki skrg.


    alhamdullilah
    saya gay.saya ok

    Sunday, December 19, 2010

    i will be looking for a boy like u

     scene 1

    s*****: hi doct aini,nk exzam ye
    me: sape ni?(aku pura2 xtau,dlm hati,ko xhabis2 kat hp,ha skrg kat fb lak)
    s*****: ow..mesti xknl..aini kan ni,kolej 1,medic um kan(stalker lagi)
    me: oh,dah tau dah sape.(kau ke?)
    s*****: eleh saje je tu.pe khabar,lame xdgr cter.huhu
    me: sihat je,nak exam,sibuk study(aku dah kasi hint,xmau dikacau.)
    s****:doc la katakan,tp jgn terlampau sgt study.nnti takut tension.ni pic aini kat mne ea?(ha nmpak sgt ko kaki stalker semuaa pic eh,nyesal aku approve ko)
    me: dinner bulan mac ritu
    s*****: o yke.anggunnye.pinjam yg pink tu
    me: pink apa?
    s*****:ala yg kat bahu kiri tu
    me: tu bukan pink,tu putih le(haha,buta warne eyh?)
    s*****: oh yke.watpe tu

    aku pon malas nk layan dah..stop disitu..weeee~~


    scene 2


    s*****: mke cm tiz zaqiah..huhu em mtk pic ley ke?(mane de lah)
    me: nak wat pe?(seram la ko ni)
    s*****: em ltak kt frem..ltk tpi bntal..wt tdo..huhu(boleh pulak)
    me: jgn...hak cipta terpelihara..haram tuh...xboleh simpan gambar yg bukan muhrim..kwn kate la..huhu (ayat cady,mmg xla aku ckp mcm ni.haha)
    s*****: ala org grau je...tp mmg nk smpn,hmm(still nak curik kan)
    me: nk wat pe simpan..xde faedah...wat rugi jer..sakit mata (xtau nk ckp ape dah,ni je yg aku leh pikir)
    s*****: org xbg,t pkwe mrah.,k r (haha)
    me:hahah....cam tau jer...hikhik (yes,aku dpt lariii)









    conclusionnye: die ni baik je..ok,sihat tubuh badan dr segi rohani jasmani mahupun zahir dan batin(ape aku merepek)...but he is just not my cup of coffee......awak ni baik,tp....
    ok la...aku rasa2 dulu die xde fb,die buat fb sbb aku(kot),tp aku buat fb sbb org lain..cam tu la sequence nye....A buat fb sbb B, B buat fb sbb C.C buat fb sbb D...and seterusnya...




    soalan:ha??korg buat fb sbb sape???ha???baik mengaku??hehe
    ade gak yg buat fb sbb ikot peredaran zaman..(itu lebih munasabah la reason die dr reason aku)..HAHA





     tp seperti tajuk post diatas dia bukan org yg di maksudkan...

    in fact



    ITS U!

    Saturday, December 18, 2010

    WOW..*mulut ternganga*..S.T.A.L.K.E.R

    Hello Aini,
    How are you doing ? I hope you are doing okay. My name is Adam Yussif , I am from Ghana , I am 22 years of age, a Muslim and a student of IPMC Ghana and I am offering ICT .
    Well, I know you might be wondering why i am sending you this message. I have read your profile when I saw you on facebook and I am also single as in your profile , I have spent all my life looking for the right person to spend time with and My cousin Bryan Dallers who happens to be a friend of yours told me about you and your friends , so I took it upon my self to come find out and I was really impressed when I saw you. A wise man ones told me when its real you will know and when I saw your profile I think you will be the right person to be friends with so that you we can know each other well, I know this might sound strange to you but I am for real.
    My mobile number is +233 245 932 718 you can call me when you think it will not be a border too and I know it will not be.
    Please dear I would like to end here and I hope to hear from you. May the almighty Allah be with you.
    Yours,
    Adam







    HAHA....APA PERASAAN KORG KALO DPT PRIVATE MSG CAMNI BERSERTA FREN REQUEST.HAHA..







    penerangannye simple je...ada la sorg kwn aku ni,die kwn ngn satu mamat ghana iaitu si bryan daller, n duk skype.hahaa..
    pastu add menge-add lah kat fb en,pastu die puji satu pic si ghana ni hensem(aku xtau la die ikhlas ke x,rasanya saje2 je kot)..aku pon saje je nk kacau die,aku pon like komen tu..haha!

    pastu ha ambik kau!dpt msg layang!hahahaha



    best kan??


    ko xrasa ke best tersgt2*menakutkan ade la*.

    Thursday, December 16, 2010

    please be nice on me my dear

    please be nice on me tooth~~

    awak ni sensitive xhenti2 je..kita dah kasi awak pakai ubat gigi yg harganya 2kali ganda dr yg ordinary..kita dah kasik awak mouth wash yg termahal bole dicari di farmasi*perlu ke?*..kita dah pakai brush yg terbaik dr ladang*haha*....lagi???..ha,kita dah bw awak jumpa doc private*smpai doc tu jatuh hati,perlu ni*..pastu kita bw awak follow up kat private..pastu kita xmampu :((...kita bw awak follow up kat um dental je...sbb ni ke awak merajuk ngn kita?awak..jgn macam ni*mcm la die phm kan*....hari ni,saya mkn mehun n maggi je*bukan sbb awak,tp xde appetite lah*...pastu rasa cam pening2 je depan lecturer*pastu xde mood kejap*...naseb baik lecturer tnya kita jawab sbb kita dah siap buat*congrats kpd cady sbb buat bersama*...tp cikgu xpuji pon kita pandai*bencilah*


    adakah aku lari topic???



    awak jgn buat hal byk2 tau,nnti kalo kita marah kita buang awak!!
    tp kan,kalo kita buang awak,harga hantaran kita turun x awak rasa?
    mane tau future husband kita kira awak ke??
    ha,entah2 die dentist...habislah..kita xboleh tipu die bilangan awak..
    macamna ni?????



    awak,kita takutlahhh....






    awak xsyg kita ke?






    p/s:jgn nk kata aku gila sbb conversation dgn cik gigi..
         saya masih waras tatkala menaip post ini..
         sekian.wassalam

    baby if i got u,, i dont need a parachute!

    i wish i was her!damn gorgeous..*jeles lah* still beauty means nothin,ish2.kena tggal gak en..



    1. Do u think u're HOT?
    kalau aku mcm dlm gambar kat atas,then the answer would be yes!


     2. Ur current wallpaper 
    wallpaper:lanscape*lame gle* asalkan theme die pink sudah lah..kisah pulak aku.ha


    3. tell about the wallpaper
    scenery like camtu..xkisah pon,bukan aku tenung lama2 pon wallpaper tu..
    eh,wallpaper yg kat mana eh?laptop ke fon?.urgh



    4. the last tyme u ate pizza 
     ikot ayat encek asri,2 week ago..kenapa tnya pizza ?bukan makanan lain??hmmm


    5. last song u listened to
    rain on me-cheryl cole*aku mmg tgh addicted kat 1 whole album die*



     6. besides completing this taggin' thing, i am....
    facebooking..hmm..ade org kena tipu PE:physical examination



     7. nicknames
     aini
    adik
    adik kecik*angah n along xsedar2 aku dah xkecik lagi.haha*
    perempuan keji,hina*faizso n ezmeer suka pggel aku dgn pggilan ni*
    mauw*mira pulak bersifat kebinatangan sikit pggel aku ni,ok die pulak nyet(singkatan monyet),in fact semua dak pompuan ade nama jungle sendrik*



     8. tag 5 people 
     asri
    faizso
    hasif


    9. the person on no. 1 is... 
     kumbang keji.haha



    10. say something to the person on number 5.... 
     nyet selamat berbahagia dgn abg c.wah!




    11. no.3 is in a relationship with... 
     perlu ke tnya?ok.saya tau..hehe




    12. what about no. 2
     nnti mak cik pass mknanan kat awak..*aku akan sedaya upaya halang beliau berbuat demikian*



     13. love words to no.4 
     miss u though..january is comin




    14. 4 facts about the people u tagged.

    • semua single*pasti?!*
    • korg ada blog
    • u guys are my fren*xkan la aku nk tag endon tepi jln?pandai pulak dorg blogging ni?haha*
    • semua medic kecuali hasif*no heart feeling,ala ko pon mmg benci medic(mcm aku x pulak kan?)*

    Monday, December 13, 2010

     alkisah bahgia

    ade org tu kata..oo..mggu fac lain cuti cik mon xde kat dm...


    wah!! gembira...



    ok.aku pon turun la mkn dm ptg td,dgn harapan ala best nye mak cik kesayangan xde...walaweii...

    tet!dr jauh ku pohon maaf*eh salah*...terjelmalah*ade ke ayat cmni* cik mon*alala2 cutenyeee*



    nasib aku mmg selalu malang...tp kan rini die x jaga kad,so die xde point nk ambush aku.ha?
    ok..aku buat muke seposen*ni je yg plg murah aku boleh buat,1 sen xreti lah*
    pastu cady pon duduk*mkn dlm dapur dm dah,sbb org sikitkan,oh..mmg xbest mkn kat situ*,dgn bijaknya duduk depan cik mon*bertentangan lah,saje nk exaggerate lebey*

    aku dgn gembiranya duduk sekali depan beliau...weee~~~suke..



    korg xrasa ke aku dpt mkn dgn berselera n bahagia?xgitu kak limah?haha

    Cheryl Cole - happy hour Lyrics

    Thanks!!

    atas kehendak faizso "post jugak kat blog"..thanks2 a lots kat hasif,afiqah n ezmeer*xde blog*..

    with love
    THANK YOU!


    nnti saya pakai..perlu ke pakai g lecture?mahupun ward round,buat kena serang ngn doc je.,haha..



    p/s:aku mls nk taip panjang2..nk tido.ok bye

    .....saya mudah touchinglah recently~~

    scene 1

    kena marah dgn f dsbb ra.ohhhh...garang betol die...*mak aku pon xmarah aku mcm tu*
    infact i dont like to be scolded!!jadi saya ponn touching dgn die sehari je..esok,*mls nk tegur,tp..alah..tegur jela*
    tp en,aku xrsa aku nk baik sgt lg kut ngn die...hmmmmm...aku bukan kaki gaduh ape tau,cume perangai jgn la melampau sgt,nk marah tu xpyh la jerit n buat muka..*tuan punya bdn pon xmarah,ko je lebey*

     scene2

    "nak kata bangang dak um,nak kata bodoh kwn aku jugak,yes its u aini! B!"

    aku mmg jrg nk sentap2 ni,tpkan bila org kata aku bodoh,nk taip msg kat atas ni tanpa diakhiri dgn haha..means tat he really mean it!
    ok aku bodoh
    *touching*
    esoknya aku xtegur pon..rasa berat mulut n mata semua nk pandang

    xpe..die pon nmpak mcm ada kesedaran n berbaik,die perasan kot,ke coincidence?ntah la

    scene3

    apa nk jadi..entahla...td ade la minah bilik depan ni...die cam sedey..so aku pon bz body lah nk tau...tp xnak gtau..hmm.pnt dok lepak bilik tu nk korek....xnak gtau gaks..hmm.xpela..*touching*
    xkisah kalo xnak share,tp kita bestfren,kalo ko anggap la..
    xpelah



    p/s:aku xde mood

    Sunday, December 12, 2010

    ~~~Di TaMaN TeMaN~~

     TRY THIS!


    1. Put your music library on shuffle.
    2. For each question, press the next button to get your answer.
    3. You must write that song title as the answer to the question, no matter how silly it sounds! Most of the time they seem to work though, strangely enough.
    4. The answer to #20 is the Title of your note. Feel free to do this, tag your friends and have fun!


    1.If someone says, “Is this okay?” you say
     animal-neon trees(kale pink tajuk lagu)
    *oooo..i want somemore..wat are u waitin for,take a bite my heart tonight*(kuning lyric lagu)

    canibal ke hape org tu?haha(dari hati ke hati,my opinion lah)

    *i wanna run and hide!*(lyric semula,nk tau lebih lanjut dgr sendirik lah)

    2. How would you describe yourself?
    bila cinta-gio(ost lagenda budak setan)

    *ditinggalkan cinta masa lalu*

    tragis la kisah hidup aku..:(

    3. What do you like in a guy/girl?
    good girl gone bad-cobra starship

    *i make good guy(pttnye girl,tp saya straight.) go bad!*

    wah..bole jugak..hehe

    4. How do you feel today?
    getting over u-david guetta feat fergie

    *wish i could spin world into reverse just to have u back again,no getting over*

    hmmmm...kena pikir sejenak kutt

    5. What is your life’s purpose?
    hanyut-faizal tahir

    *maafkan ku xbisa tanpa kamu,fahamilah ku xmampu terus tanpa kamu*
     
    my life is just for u( cewahhhh)haha

    6. What's your motto?
    entah-afghan

    *entah masihkah ada cinta dihatiku untuk mu*

    entah tu dah betol,aku pon xtau motto hidup aku ape?ape2 jelah..tp en,lyric die lak xsesuai..haha

    7. What do your friends think of you?
    if i had u-adam lambert

    *if i had u tat is the only thing i ever need!*

    wah,suke korg kwn ngn aku eh?thanks!muah muah


    8. What do you think of your parents? 
    love drunk-boys like girls

    *love u forever,now its over*

    love u forever tu betol,now its over x!mane boleh,saya anak kesayangan ok..haha
    btw lagu ni aku set jadi alarm aku,so setiap kali dgr kena bgun,samalah kalo mak aku pggel pun kena bgun cepat2..lalalal~~

    9. What do you think about very often?
    rude boy-rihanna

    *i like the way you pull my hair*

    ape ni tarik2 rambut,mmg kurang diajar lelaki ni..hahah!
     
    10. What is 2 + 2?

    kiss me all over-britney spears

    *kiss u all over*

    ni mesti kes xdpt jawab soklan,n nak rasuah cikgu by kissing..haha..xpe,ni time darjah 1 kutt..

    11. What do you think of your best/close friend(s)?
    crank it up-ashley tisdale
     
    *cause im ready to party,gonna get my girl n get naughty*

    aku pon xtau lagu ni..hoho

    12. What do you think of the person you like?
    parachute-cheryl cole

    *dont tell anyone about the way u hold my hand~~i dont need a parachute baby if i got u*

    my secret lah..haha

    13. What is your life story?
    mama do-pixie lott

    *wat would my mama do..oohh ohh..she knew bout me n u..wat would my daddy said..oh oh...*

    ni mesti kes sorok2 dr mak sumthin..ha...hahaa

    14. What do you want to be when you grow up?
    i do not hook up-kelly clarkson

    *ooh ohh..i do not hook*
     
    bunyi mcm hook worm..korg x rase ke?haha

    15. What do you think of when you see the person you like?
    undisclosed desire-muse

    *i want to reconcile the violent in ur heart*

    hajat xtercapai...(blurrrr)

    16. What will you dance at your wedding?
    what do you want from me-adam lambert

    *just dont give up,im workin it out..hey,wat do ya frm me?*

    aku mesti kawen terpaksa..:((

    17. What will they play at your funeral?
    tak ada logika-agnes monica

    *cinta ini,kadang kadang xada logika*

    mmg xlogik la aku menyanyi kalau dah meninggal kan?hahah..terkejut beruk,lari lintang pukang semua org,jenazah bgun menyanyi lagu rock lak tu..siap menari cam agnes lagi..wah!

    18. What is your biggest fear?
    karma-cokelat

    *selamat tinggal sayang,bila umurku panjang,kelak kan ku kan dtg,satu balasan kau jelang*

    what goes around comes around..betul tu!yes i believe in KARMA

    19. What is your biggest secret? 
    kembalikan indah-siti nurhaliza

    *kembalilah keindahan,cahaya dihatiku..inikah cinta menghiris jiwa,kau biar hidupku jadi melara~~*

    ye ke?x,,ade yg rahsia lain(nak tau?tggu.....)haha

    20. What will you post this as?
    di taman teman-siti nurhaliza

    *bahagiamu teman ditaman ni*

    aku pon xphm..haha..ENJOY!
    tagged:didi

    ??kena buat jugak ke??

    memandangkan kumbang hitam dah sms,korg kena tag,tgk blog aku,buat b4 mlm.haha(aku buat esok je la)..pastu faizso pun dah buat...so aku mcm nk ikut die pilih lagu sendirikk..tp kumbang kata xbest,nnti xfun..hmm,betol jugaks mesti nnti xklakar sbb dah tau jwpan die,lagpon OTAK AKU MMG LEMBAB KALO BAB NK PIKIR2 LAGU APA YG SESUAI..cam jwb exam pulak..kenaa pikir..SALAH SATU HOBI AKU:TIDAK SUKA BERFIKIR,tu la kalo main game kena pikir camne nk mng,oleh itu aku xsuke main game..ade ke game xperlu berpikir?sdgkan game spongebob tu pon kena pikir nk click kat mana..lagi kena pikir ialah game dinerdash,kalo aku main berasap2 la customer aku(kalo korg main game ni,korg tau aku maksudkan apa..kalo x main,kompem muka korg blurrr je..apelah minah ni merepek??berasap2 tu maksud nye die marah la..dan bersedia nk bla drg restoran korg.ha game ni pasal restoran mkn,perlu ke aku terangkan???ahh..korg main la kalo nk tau..),sbbnye aku lembab sgt+suke2 hati je main+kisah pulak aku ko nk lari??bukan duit aku pon kalo x laku kdai tu...*adakah aku lari topic??* ok ,nnti aku main game ni,sbb xperlu berfikir!tu yg penting!!yes! thanks kumbang sbb gtau xpyh pikir!lalalaaa

    Saturday, December 11, 2010

    new update!

    i have gooddddddd news!!!






    i dont think mak n abah jadi amek anak angkat!!!!
    xpe,kita gamtikan anak angkat dgn kucing comel!!!!!!jom pi pet store!yes!mauwwwwwww...
    suke lah kat kucing,xmcm de kwn2 ni xsuke kucing..kucing tu sgt baik tau,infact lebih baik dr saya??really???really???*kut?ntah2 kucing tu pon keji x?*hahaha















    yeay x jadi!!*kompem ke?*!*keji gile perangai,xsenonoh!*




























    adik is still adik!!!!ahhhh...BAHAGIA oke...lalalalala...












    cik mon...jgn jeles!!*tibe2 glemer nama cik mon*

    Thursday, December 9, 2010

    MAK ABAH DAH XSYG ADIK KE?

    mak:mak rasa nk ambik anak angkat...
    me:anak angkat?no way?
    mak:ade abah knl sorg lelaki ni,die org susah,anak 7org,isteri mengandung lagi 6bulan..
    abah:kita ambik budak tu bukannye nak ambik terus,nnti keluarga die dah senang kita pulang balik..kita just nk meringan beban dorg..
    me:angah mesti xsuka punya..kompem..tp...kesian jugak.... 
    abah:keluarga tu menumpang kat rumah mertua die,rumah flat 2 bilik..sebilik dorg kongsi anak beranak

    PATHETIC KOT..yg kita ni rumah dok kosong je..siap ade bilik xguna pulak tu,siap ade ruang tamu terlebih pulak tu,yg org ni susah ramai2 kongsi bilik..ruang tamu pon xde kerusi2,sofa ke ape..kosong je...KESIAN TU ADA..TAPI......



    ************

    me:angah?mak n abah nk amek anak angkat?
    angah:xnak lah!
    me:tp kesian ngah,org tu susah...budak lelaki,setahun setengah..mak kate comel..putih mcm cina
    angah:along mesti xsuka
    mak:along xkisah,die suke je...
    angah:mcm best pulak ade jugak budak nk bw jln2..dr.farah ambek anak angkat*angah berangan jap*
    me:kita tgk dulu nak?kalo budak tu comel kita bela la kejap,kalo nakal kita pulang balik..hahaha
    angah:suke hati ko je?ko igt mainan ke hape?
    me:xpon kita kata kat die..wei,ko tu anak angkat jgn ngade2*kesian budak tu*
    abah:nnti kita tgk budak tu*abah terus kol lelaki tu,gile pantas buat kerja*
    me:ape kate darjah satu kita pulangkan die kat mak bapak die..hahaha*keji gle perangai*
    mak:mane boleh mcm tu
    me:nk cubit bole?hahahhaa
    mak:kalo nakal boleh*mak kasik green light*


    ***********
    sampai hari ni,diam je xde berita,ntah2 lelaki tu xjadi kut,sayang kat anak die..sapa xsyg anak wei???tp its better kasi anak hidop senang kan??tp bukan ke BERAT SAMA DIPIKUL,RINGAN SAMA DIJINJING?? AIR DICINCANG XKAN PUTUS..HUJAN EMAS DINEGERI ORG,HUJAN BATU DINEGERI KITA...*tibe2 aku dlm mode peribahasa lak kan?*


    hmmmmm....ade kebaikan n keburukan dlm hal ni

    comel kan kalo future adik aku camni??jeles sebentar kutt!!



    MENGAMBIL ANAK ANAGKAT ADA KEBAIKANNYA DAN KEBURUKKANNYA DISISI AKU,KELUARGA MAHUPUN UNDANG2*ade ke*sebenarnya yg penting disisi AKU je..wee~~~



    kebaikan
    • aku ade adik,ade brg nk main,ade brg nk usik,ade brg n cium..*mcm brg mainan budak tu aku buat nnti*
    • boleh shopping kat baby pony..baby gap..baby guess...mahupun baby pureen*murah la yg ni*haha
    • boleh masakkn tuk die..mkn jugak kalo xsedap..xkira ahh
    • blikan mainan kat toy r us..wow..xde la malu sgt kalo masuk bw budak dr masuk dgn kwn2 pastu macam xpernah ade zama kanak2 jumpa brg mainan..haha
    • ko ada adik cute cam aku punya adik???
     keburukan

    • owwww!!!!ini paling DASYAT..aku akan kehilangan title adik!!MANE BOLEH????BERANI KAU?? aku dah discuss ngn parents,kalo jadi amek,xde tukar2 nama ni,i still adik,budak tu pggel nama die ok..ha?kisah pulak aku?wek!
    • pastu mane die nk duduk nnti dlm kereta?kitorg mmg cukup2 3 org...xde space,fine kalo die kecik die duduk depan ngn mak..dah besar?nk sumbat mana?buatnya die gemok gedempol?BOOT PUN XMUAT?!haha
    • kena tukar mpv tu..estima not bad!
    • nnti nk tido mana?*pura2 mcm xde bilik kosong kat rumah tu en??*
    • kalo die nakal camne?korek sana korek sini..pecah sana pecaah sini..ha?
    • entah2 dah besar jadi mat rempit..mintak duit byk2 pastu...*kedekut sudah*
    • dah besar xikut ckp,xkenang budi,mak bapak die pon die xnak bantu...die ngn hal die..ha?*lgi sekali.ha?*
    • xpon,die berlagak ngn adik beradik die yg lain...aku dah senang xmcm korg??eeeeee..wek!
    • keji betol die!

    KESIMPULANNYA..KEBURUKKAN>>>KEBAIKAN

    jadi??????????????







    hmmmmmmm....






















    oooooohhhhhhh















    aku pon KOMPIUS!!!









    APA2 LAH MAK..LAYANNNNN....





    PRESENT!!

    seperti tajuk diatas...saya dpt hadiah sempena besday saya yang dah berkurun..berkurun la sgt kan?haha

    mira:ko nak apa?
    me:ape2 lah,ASALKAN IKHLAS...
    mira:ape2 je eh...

    akhirnyaaaaa.....still aku dpt BAJU....xde hadiah lain ke???*MMG XRETI BERSYUKUR*wardrobe aku penuh dah,siap ade baju yg bli xpakai lagi..hahahaha....XPE,ASALKAN IKHLASSS...weeeee~~~~~~

    thanks mira n cady!*aku tggu hadiah dr org lain pulak,korg MMG LAMBAT!*HAHA

    Monday, December 6, 2010

    HAPPY AWAL MUHARAM!!SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU ISLAM..




    AZAM BARU!

    Sunday, December 5, 2010

    just forget bout him

    lupalah lupalah....hmmmm.....tibe pop out lagi beliau sorg ni setelah long2 time xdgr cter,xwish besday apa semua,putus silaturrahim semua..ALL OF SUDDEN: HAPPY SATURDAY TUK MEDIC STUDENT,COZ WEEKDAYS DAH SUFFER....dah2 la..jgn ungkit kisah lama,sakit hati nanti...hmmmm..i wish all da best tuk course u..n tuk dia sekali..hope it last long~~happy PEOPLE...



    let it goes by the flow credit to doc love!http://dila-zone.blogspot.com

    SAya anak MAnjA ke?? TAKK

    esok parents balik!!!so kena bodek lebey sikitttttttt....ok...here some idea...mak suka MAKAN..oleh itu saya nk blikn mak ayam golek kat pantai dalam....abah lak suke cigar..HAHA..BAD HABIT,JGN IKUT KWN2..so,adakah perlu saya membeli:DUNHILL BESAR SATU??*dulu pernah bli siap pkai bju sekolah lagi*haha.....


    mak kol tadi:pegi mana??
    adik:ooo...mkn dekat2 je...angah pesan jgn pegi jauh2,byk bukit,ko xreti bw kereta dik..
    mak:angah syg tuuu
    adik:ye ke mak?angah kata kita bodoh xreti bw kete..nnti accident..:((
    *bukti:faizso,asri,,cady,jamila,miral,fare,yeyex semua HIDUP*...ha...dorg xterlibat dlm mana2 kemalangan yg meruntun jiwa ibu bapa..haha......jadi?saya pandai!!!yes!angah SALAH..WEK....

    tp i noe,deep in ur heart u love me..muah2..sayang ANGAH,ALONG,MAK N ABAH~~~


    happy anniversary mak!!abah punnn....
    selamat bercuti n biarkan saya jadi anak terbiar sekali sekala...seronok jugak...walaupon mak kol berkali2 sehari..haha


    Awie - Dipenjara Janji *MTV Karaoke

    Awie - Dipenjara Janji *MTV Karaoke



    aku mmg suke karok lagu ni!!!!!i just LOVE IT..PART YG MENGECAP BAHAGIAAA...OH..AWESOME....

    nk kata aku cam jantan??korg la judge eh....bole tahan la kejantanan ku..lalalalala.......saya mmg suke benda kasar sbb saya pon kasar gak*kasar ke?*ohhh...
    entah laa....ape ape pon enjoy nyanyi lagu ni eh...wah!tarik la kuat2

    :))

    yeay..hari ni bw kete for the first time g kolej...bw kwn2 jln2...hehe..selamat gak aku bw rupa2nya...berebut2 faizso nk duk depan...cady xkisah,asri redha je dok blakang...trip ke2...jem n gang..jemmy lak berebut2 nk dok depan,tp cady kata sapa bdn besar sikittttt je duk depan...oleh itu ade la satu makhluk ni kena duk depan..kesian beliau,xbersalh..hehehe..piranna sabar eh....

    Spesel post!!

    kite knl kat pasum tp sekejap,tp kenapa saya rasa...macam dah lama sgt kenal.........kenapa?kenapa??saya pon xtau....kwn ble awak nk balik malaysia?hari tu balik saya ajak jumpa,, awak bz..sedeyyyy   :((...xpe,kali ni awak balik WAJIB jmpa saya ok!



    TIME NI RAMBUT PANJANG LAGI,SKRG DAH KONTOT
    tada!!ni lah AREQA ARSOF ----------------------------------->>

    bear hadiah saya bagi,tp awak xbawa balik egypt en sbb beg xmuat,smpai hatiiii.......hwaaaaaaaaaa

    Saturday, December 4, 2010

    YEAY!

    YEAY!!!!hari ni saya drive jemput my bestfren!!!!first time oooooo...wish me luck..hujan renyai2 pulak ni...aduh...stop raining...saya xreti drive kalo hujan..please2!!!PLEASE