Tuesday, January 25, 2011

hehe.suka!

oke.saya suka.suka suka!
fasha clash ngn jejai!
boleh masuk lineeeeeee....
yihaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

ok,sy mmg xde motif menulis post nie..hehee
nk pi bercuti jln2 penang langkawi..
siap beli bju baru lagi semata2 nk berjln2..haha
kalo x berjln2 mana2 pon aku still beli,so terjadilah alkisah,almari aku penuh dgn baju bajuan,siap ade yg xpakai lagi..NAK?
ok,dtg la rumah pilih..haha..jadik cam bundle pulak..mari2 pilih pilih!
smpai mak aku jadikan bju yg aku xpakai kain lap,berani beliau!!hey,tahu bju aku berapa harga???hello??
import tu,dr ireland,vietnam bahkan sarawak*melebeh gila!*

esok kena pi klas,penatnyaaaa..
PONTENG BOLEH?
balik2 klas dah pukul 5,nk tido,si farihah jem pulak dok ajak men futsal..
aku kaki bangku okeh?
xpe,tp aku suka main ikut suka hati,tarik tgn org tu rmpas bola die!ha
kalo men basket lak,cucuk perut dia.ambik bola tu.haha..dan xlupa lari bw bola*padahal kena bump bola tu smbil lari*..suka hati aku je kan?
esok dorg nk main lagi,dah aku penat n sakit kena cucuk hepatitis pon xhabis lagi,aku nk pura2,xpon tido betol2..haha!bye fare si kaki pantun!

tag la tag la..sayabosan*padahal notes melambai2 panggil,aku buat2 xnampak je*



org upload gambar mpis,aku pon nak gak!xkira!
 kalo yg bju purple n tudung hitam kawen------------>>dapat anak macam ni ????
mmg xla mcm aku!haha
ok,aku xde motif~~suka!

Friday, January 21, 2011

i need new!!!!

i indeed need new hair!!!
aahhh
tp xde mase lak nk pi salon.
adoi..
esok lahh..
boleh kot..
oke..
tp confuse nk new hair mcmana??
macam ni??susah nk jaga lah..M.A.L.A.S 


ke macam ni?? 

aku suka gambar ni,mira pinjam cen sat nohh 

ke macam ni?kompius kompius 

asek ngn sesuatu ni jek eyh?haha

pendek?comel lah.ehhhh..maluuuuu*blushing* 

ni pon ok.. 

sejuk hati mak dik..*senyum lebar* 




oke kat sini aku nk share skrg aku tgh pkai satu shampoo,ritu nk beli yg khas straight ni,tp dah byk kali xjadik,aku pon alah2 malu..so beli yg ni kat watson.


toni & guy,kadang2 baca terbaca mcm toni & GAY.haha 

utk maklumat lanjut tolong tgk pamplet*betul ke eja?*




Wednesday, January 19, 2011

what??ur bff becomes ur bf?*just as simple as get rid of the F*

oke..
what happen when ur bff turns to be ur beloved??
apakah?
ULANG BALIK??
KAU GILA? nak mati?
U NUTS,DONT U?

 gambar ni sudut positive,tp post ni sudut xpositive lebih ke negative*korg paham x paham,aku xkisah,haha*

oke post ni berunsur 18jwg.
dapat tangkap tak?
dapat?xdapat ,abaikan yg xdapat
oke,aku rasa korg dapat tangkap?tangkap apa?aku pon xtau

eh,tu bestfren aku,eh tu boyfren aku..bunyik sama x?
like itu faiz(aku pinjam nama bestfren aku,boleh ke?ha,kisah pulak aku),itu my boyfren bestfren lah..
HAHA..

post kali ni xde kaitan dgn yg hidup ataupon mati,so dis thing xde kaitan dgn aku,just nk share..(ade kaitan ke?ha..nantikan)

simptom2 bestfren anda jeles dgn love life anda
  1. eh,die tu xsesuai dgn kau.betul.xtipu
  2. ko jgn pilih die weh,ha,yang ni sesuai*yg xmungkin dapat*
  3. ko sure ke???betol?kompem?
  4. eee..taste keji,mengutuk2 seseorg yg sedang rapat dgn anda
  5. try jodohkan anda dgn lelaki atau perempuan lain dari yg ade depan mata
  6. kacau daun*selalu terjadi,tp bukan kat aku lah,sbb aku yg kacau daun org lain*
  7. ayat seperti alaaa*maksudnye bff anda tu nk anda temankan die bukan dgn ayun tu*
  8. ntah,aku xde idea dah.korg tmbah la sendirik kalo de pendapat lain

kita kalau nk carik bestfren lain sex,pastikan kita xde feeling langsung! kat die.make sure,sbb kalo ade, nnti one fine day kita akan tersuka jugak kat die,im sure enough!
-quote from someone,to be exact farid..so im not his bestfren.*dah sape2 jgn nk lebey2*

kat sini ade beberapa cara nk mengelak dr anda patah hati dan merana sbb suka besfren sedirik:
  1. pilih kawan yg korg mmg xberkenan lah,mmg not ur type.tp ko sng ngn die.
  2. kenal hati budi die dgn rapat*boleh tersuka ni,susah2*
  3. tendang atau pukul die sesuka hati,in simple words xyah cover lah weh!biar je die tau belang kau yg mmg berbelang tuh
  4. pastikan korg bukan taste die,n die bukan taste korg,so kita boleh jadik bestfren!suka!
  5. treat die sama dgn kwn2 lain,tp dah nama bestfren so die lebeh sikit,tp sikittt ja berbanding special ones
  6. oke,aku dah mati kutu,korg nk tambah lagi ke?ok,tambah kalo nak
ini yg akan terjadi apabila anda direject oleh bestfren anda sbb ataupon crush masing2
    masuk waktu putus retak remuk hancur  patah hati..
    senang je nk cam,xpon senang je nk bgtau satu alam aku frust!
    • sila tukar ringtone hp ko yg canggih tu kpd lagu ini
     

    • tukar bunyi incoming sms kpd lagu ni


    • sila tukar caller ringtone lagu ni


       
    • sila tukar alarm lagu ni


    HAHA..gelak gelak gelak lah!
    aku nk buat lah..best2,satu dunia tau aku frust tertonggeng!ah,suka!


    scene 1:
    A : fine,aku mmg suka kat die,apa masalah kau??
    B : ye,aku de masalah.aku suka kau!
    A : kau gila?nak mati??
    C : sebenarnya aku xsuka kau.
    A : kau pon sama gila,ah,aku pon gila la mcm ni!

    p/s: A and B bestfren,A suka C,dan dihalang oleh B aka si bestfren
    make urself free to become EITHER A B OR C.

    pengajaran : yg dikejar xdapat,yang dikendong berciciran 

    link ni menarik tp bertentang dgn tajuk dan tujuan post ini

    tak?ko mmg sengal!ah
     

    XOXO
    saya nk post nak post nak post nak post!!!!!ah nak post!nak post jugak!!!!nakkkkkkkkkkkkkkkkk

    Saturday, January 15, 2011

    blog saya TAK

    blog orang cantik
    blog saya tak
    blog orang best
    blog saya tak
    blog orang informational
    blog saya tak
    blog org colourful
    blog saya tak
    blog orang byk gadget
    blog saya tak

    tapi blog itu still bukan saya punya walaupon best cantik n etc
    tapi ini BLOG SAYA

    somehow silence seemed to connect me in a way that words never could

    online pagi2 buta dgn badan rasa remuk n nk reput sbb kena hempas kaw2 punya kat genting nak buat PBL.
    tp lain yg jd online fb tgk berlambak notification..
    dprg upload gambar...adoi...kena gak tapis yg hodoh2 melampau tu kita remove tag demi menjaga airrrr muka ya..
    SERONOK SGT2 G GENTING! aku main semua yg extreme..flying coster yg baring cam spiderman tu,space shot yg tggi nk mati sampai aku xmenjerit,aku diam je sbb takutnya ya rabbi,cock screw aku duduk seat DEPAN SEKALI,spinning 2kali smpai nk muntah..xlupa yg splash tu pon aku DUDUK DEPAN SEKALI..


    conclusion i enjoy genting very very very much!
    skrg ni tgh taip post pon badan sakit wehh,,,lepas ni nk kuar lagi,harap2 masa menyanyi nnti suara mcm AWIE..
    ah suka!!!!!!!!!!

    sukalah sukalah sukalah!

    apa kaitan tajuk post,aku DIAM kalo TAKUT YG TERAMAT LIKE NAIK SPACE SHOT dan LAPAR lepas xmkn kat genting mlm baru mkn..
    ok,rahsia gue udah bocor..waduh

    Wednesday, January 12, 2011

    saya di tag!

    Your main ringtone?
    dj got us falling in love again-usher(call)
    parachute-cheryl cole(sms)
    menyesal-sixth sense(caller ringtone)

    what u did at 12 last night?
    fb-ing.
    terjumpa satu gambar yg menyakitkan hati.

    Who was the last person you went with? Where?
    faiz.ezmeer.jem
    apa lagik kotak merah lahhh

    The colour of t-shirt you are wearing now?
    black(fav colour)
    faiz kata mcm tshirt top man(cam lelaki lah)

    The last thing you did?
    jumpa buddy cantik.
    ehh,cantik lah...(jeles sikit)


     3 of your everyday favourite items:
    myself of course
    all my things in closet n make up
    xlupa,laptop n handphone

    The colour of your bedroom is?
     pink(rumah)
    orange(baru tukar,dulu purple)


    How much money in your wallet now?
    100 kut(malas nk kira skrg.haha..lagipun td ade manusia xnak duit.hehe :))

    How's life? 
    biasa ja.normal sikit

    Your favourite song is?
    my all-mariah carey 
    n semua lagu baru yg best2!
    apa2 lah


    What will you do next weekend?
    hangout ngn bestie.yeay!

    When was the last time you see your mom?
     last sunday..pg sebelum balik xjumpa sbb mama xbgun tido..hehe


     Where is she now? 
     rumah..xpon keluar mkn


    When was the last time you talk to your parents?
     pg td..(kalo xkol 2 3 hari habis satu um mak aku serang)


     Who is the last person talked to you last night? 
     jem..sharing sadness is caring


    The last suprise you got. When?
    eh balanja makan pulak.haha(suprise ke?haha)


    The Last thing you borrowed from your friend. When? 
    jawapan cpcil.haha!


    Who is your bf/ gf/ husband/ wife? 
     sibuk je nak tau


    What do you feel right now? 
     .sakit perut


    Wanna share with who?
     sorg2,rumate semua xda..jem pon sama..keluar mkn pizza


    Who know your secret?They keep your secret?


    my besties!!
    aku bocor rahsia kau kalo ko bocor kat org lain!
    haha

    Are you angry with someone?

     tahu2 je soklan ni..yes im angry with someone last night(skrg dah xdak)


     What do you order at McD?
     phosperity(kenapa tnya mcD je?kfc??pizza mana?)


     The last time you feel so sad?
    smlm..ala..xperlu ponn(premenstrual syndrome kot..haha)






    :))

    tag:puan faiz. (haha,u ade 3 tagged kena siapkan,kalo x,i yg siapkan u!)

    Sunday, January 9, 2011

    Saturday, January 8, 2011

    cuti dah nak habis.....

    regarding the  post title,,,holidays gonna end...
    apa?ko igt aku nk sedeh2 holiday nak habis??
    oh no,best kut back to school..
    ok cuti ni busan,naseb baik de best fren iaitu encik internet..
    kalo x nesacaya busann teramat..
    mane x nya,jpa dah la masuk lambat,
    kawan aku seme kat u,
    kwn kat um menikmati cuti masing2,
    bf aku lari*ade ke?*
    nak ajak mak aku shopping,ouh mak xsggup,lenguh kaki sbb aku suka tawaff shopping complex,bgus apa exercise en???
    so aku pon tercegat lah kat rumah,masak ataupon keluar bli mknan.
    hampir setiap hari aku bli mknanan kat luar,mak aku mls dah masak*dah 45 thn masak katanya*


    apa aku buat time cuti?

    jawapan korg buat rumusan ataupon ringkasan drpd perenggan diatas*mcm cikgu bm,seronoknye*
    ha,teringat masa kat sek kena buat ringkasan la rumusan la..aku selalu tipu bil patah perkataan.haha..mesti cikgu tahu kan buat2 xtau je minah ngek ni menipu..haha

    apa aku nk buat lepas cuti?
    • ha,saya nk novel sidney sheldon yg baru!
    • ezzmeer ajak karoake hari2*melampau lah tu kan?*..malah disetujui oleh faiz bukan so
    • shopping dgn cik siti..
    • yekyek ajak pi genting mahupon cosmoworld
    • BRIEFING BUDDY JUNIOR*ah bape kali xjadi,susah betul,last2 aku brief through phone je lah,ke buat2 xtau?haha*
    • jem ajak naik moto*boleh die nk ronda2 kl dgn moto tanpa lesen?pehal??ooo..xnak aku jatuh mcm peter,sia2 muka parut,pkai purdah lah jawabnya*
    • ha,lupa,bestfren aku ajak kuar sbb die habis exam!!wa..bestnyeeeeee..aku drive ke dia drive?kalo aku leh dekat2 je,mak risau..kalo die drive leh jauh2..ok,die drive.haha
    •  beli hadiah mereka yg tertangguh sbb xjumpa,n kepokaian melampaui batas*sebenarnya malas nk kuar carik.hehe*
    • dah xlupa STUDY!!!haish,aku dah la xberapa bijak,akal tumpul,jadinya kenalah study...jom pegi libraray*ayat fav encik asri*




    kesimpulannya,korg xrasa ke hidup aku mcm bosan??
    hello???*apa ko igt ni telefon,nak hello hello bagai?*
    aku tukang paip taip pon mcm bosan je menaip??

    OK SEBAB AKU RASA BOSAN,SO AKU NK KONGSI CARA2 AKU HILANGKAN BOSAN


    cara melepaskan bosan ataupon tension,dgn buat perkara GILA



    ataupon berdiri ditengah jalan dan tggu kereta ataupon moto dtg melanggar dgn bahagia




    mahupon cubaan membunuh diri

    ataupon makan.sedap bende alah free ni..sedapp*tujuan mengupload gambar ini pasal kek ini semata mata,tidak ada kena mengena dgn yg hidup ataupon mati.haha*


    atau cubaan menjadi NERD..*selamat mencuba,gmbar di philosophy,tuan punya gambar dah memberi keizinan tuk dijadikan role model.haha*




    LASTTTTTTTTTT..CARA MENGLEPASKAN BOSAN ATAU KETENSIONAN


    nyanyilah seperti beliau.sampai feeling bapak habis.*nama penyanyi ini terpaksa dirahsiakan atas sbb tertentu,terms n conditions apply*




    p/s:kepada sesiapa yg gambar beliau ada didalam post ni,harap gembira kerana anda terpilih..
    kepada sesiapa yg muka beliau xde didalam post jgn berkecik hati,cuba sekali lagi!
    pastikan rupa n gaya anda menariks!hehe

    bosan.bosan.bosan

    Friday, January 7, 2011

    hey!its me..mauw?

    peduli kan getah paip ,getah paip tu bukanlah watak utama walaupon bila korg tgk je pic ni si getah tu yg lebih menonjol.sbb aku tidak ada kepakaran dlm menagkap gambar*xtau lah pulak gambar boleh kena tangkap,asalkan bukan kena tangkap pak polisi,ya udah*


    org makan pon xsenang lah!wek kau!



    bila lah aku nk lepas...nk larik la camni.aku terseksa





    ok fine.pintu dah bukak...inilah masanyaaaaa



    HA,CANTIK X?COMEL X AKU???
    comel kan??comel kan???
    tp kurus*berlainan bg kucing org suka kalo die gemuk,kalo manusia sebaliknya,oleh itu adalah lebih baik kalo jadik kucing dr manusia kan??*kurus sikit lah sbb aku xde selera mkn kat kedai pet tu,xhappy..kawan2 aku semua pon xgumbira,tggu je sapa nk beli aku..*oh tidak,aku jual diri??hello?*


    bosan lah ngok!

    kejar lah kalo DAPAT


    haha.aku lagi laju lah ngek




    erkk



    alamak!!aaaaaahhh 
    haha!aku tertangkap..haha


    nah pose saya hari ni.bolehhh laaaa..


    aku larik lagi.wekkk


    penatlah.jom bertafakur..hari2 kena kejar mcm ni semput aku neng!


    hey,sapa kata aku malas ha?see the leg lah.aku marathon kut panjat2 sofa ni..baru 3 hari aku dah berani tunjuk belang.kau ada berani??

    eh..aku ni cumel jugek..ada rupa la nk ngorat mana gadis.hehe


    hai..nama saya  RYO..tp angah xsetuju nama tu nk bg nama bobby,eh nama mcm anjing sebelah je??
    mak,nak nama,nak nama..xkan pggel aku kucing ataupon kucheng je???kau nk kena panggel manusia?ha..mesti xnak en..
    cepat kasik aku namalah weh!

     mengantuk aku ah tggu korg discuss nama aku


    tido peluk bantal peluk lagi bagus!!eh xde bantal minyak angin pon jadilahhh


    makan pon lagi bgus dr tggu korg semua buat keputusan.last2 aku xbernama,xpe asalkan bertuan.layannn

    last but not least..tips kecantikan dari aku..kalo nk cantik mcm aku mahupon mcm dlm gambar tu,mkn lah mknan ini..abaikan kereta kecik merah kat belakang tu*die duk bgga dpt conquer parking dlm umah sbb xde org*,bukan mkn yg itu,tp yg kotak biru ni.ada paham??bagi manusia2 pulak,xkisah pon kalau nk amalkan tips penjagaan kecantikan ni,sbb tuan aku pon pernah gak merasa tips ni time kecik2 dulu..boleh tahan kata die..hmm....patutlahhhh....


    nwy tata titi tutu..bubye..
    buat pengetahuan korg aku skrg tgh duduk kat luar dlm sangkar atau reban atau apalah ko nk gelar sbb tuan aku takut aku hilang..al maklumlah,muda remaja,darah merah,org kata darah panas lagi..darah muda,kang aku lari dari rumah pulak...someone,,tolong bukakkan reban ni buleh x???PLEASSEEEE..

    aku sejuklah duduk luar walaupon byk apa selimut,,apa blanket??aapa baju terpakai..ah,xkira aku nk masuk gak!!aku janji x membuang merata..boleh la..boleh laaa






    p/s:aku ber-blog on behalf of kucing aku..eh,aku yg mana satu ni..ke aku ber-blog on behalf of tuan aku?maklom lah die bg aku password blog die..dan aku pon dah celik IT,best jugak dpt publisity.









    Sunday, January 2, 2011

    ape ni??

    ape ni?
    ape ni?
    ape ni?
    ape ni?????

    hey,aku post post yg kat bwah ni hari ni la..
    pttnye date die 1/1/11 lah

    ape ni???
    ape ni??*perlu ke ulang?*
    xpuas hati!




    p/s:nk jugak post walaupon xde motip!
    asalkan dlm tahun 2011 punya post.
    aha!

    Saturday, January 1, 2011

    saya pon nak!

    ok..semua org sibuk update azam baru..ewah2..azam lama pon xtercapai lagi ada hati nk azam baru kunun..wek!

    kata2 org aku pon sama..
    azam aku tahun lepas pon xtercapai lagi
    bajetlah janji dgn jem nk sama2 berazam..
    haha..

    jem :azam tahun 2010 weh,aku xmau couple!!!*ececeh*
    me : aku nk carik jodoh*ape ko igt rancangan carik jodoh?*
    jem :giler ah ko!
    me :kalo ade jodoh xkemana.haha
    jem :good luck weh
    me :ko pon sama..

    last2,azam kitorg dok hancur gitew je..
    haha..
    bodoh kan azam aku?
    ke-bodohan nyata kat situ..
    azam jem aka cik siti,rasa2nya tercapai..haha..
    eh salah,azam second year la ni!!!oooo..betol2
    perbualan ini dirakamkan sebelum masuk 2nd year,ok ini azam 2nd year,bukan 2010 punya azam!

    yeah,apa aku merepek ni..baiklah
    aku de satu cter menarik nak dikongsi semasa dok celeb besday si faizso hari tu kat italianiesse(besday aku pon kat TGI je okeh)

    drama sebabak

    me :kenapa ko masuk medic???*ah bosan*
    faiz :sbb ini ja universiti yg plg TOWN yg boleh aku masuk,mana da universiti se-TOWN UM niiiehhh
    fiqa :ouh sng je sbb aku masuk medic um,sbb aku tau 3rd year nnti practical kat hosp klang!*sbb bf aku dok klang*
    asri :sbb aku pernah duduk pasum,so aku tau life kat um ni camne,so aku pon decided to masuk um lagi
    me :so knp dulu ko masuk pasum*xpuas hati dgn jwpan yg diberikan*
    asri :sbb pasum punya ranking tinggi sikit dr matrik,tp stpm lagi tggi dr pasum
    me :knp ko xmasuk stpm je?
    asri :sbb aku xcukup pandai*sengal gle jawapan*
    me :ooooo*dlm kepala hotak,pelik ah?*
    aku pon xphm ape yg aku pelik..ok

    as for me????
    knp saya ambik medic kat um????
    sbb xnak jauh2 dr rumah..um je yg dkt ngn puchong ni..uitm n ukm pon cam jauh lagi..upm pon lebey kurang je..
    so dr pmr lagi aku dah target camne nk masuk um..xkisah la course ape pon..
    so here i go..

    CRONICLES OF ME 

    • UPSR,aku sendirik terkejut beruk mcmana boleh dpt 5A,entah,aku rasa2 tertukar result kut*smpai skrg aku still rasa mcm tu*
    • PMR(kena dpt result yg bgus kalo nk masuk science)-------------->>7A 1B*ok lah*
    • jadi aku pon masuk klas science(infact dr form 1,aku xpernah tukar klas.1A--->2A------>3A----->4A----->5A,cronicles of klas aku la ni*bukn nk berlagak tp aku mmg suka huruf A...A for aini.ye saya*
    • so aku stuck kat 4A(pttnye aku dpt tawaran g mrsm serting n9,tp mak aku xkasik pegi,anak kesygan lah katakan)
    • spm(aku belajar cam nk meletop kepala hotak rasanya,asal mlm je aku nk study terus jd transformer..mengapa??sbb kalo aku study mood terus jadi buruk aka bad mood,kakak aku suka kacau aku study,last2 dorg dok gelar aku transformer)
    • alhamdullilah spm aku dpt 6A1,4A2(ah aslkan semua A.kisah pulak aku ehhh.haha)
    • so aku pon apply pasum(aku dpt sains fizikal sbnarnya,pastu sbb cita2 la kunun nk masuk medic mcm kakak aku,aku tukar sains hayat,menyesal pon ade jugak)
    • pastu sem 1 result aku hampeh,setakat 3.56(teruk gak ah,sbb aku mmg suka main,aka buat bising sampai satu kuliah kenl aku,MALU WEH)
    • pastu sem 2,ok sikit,aku topup kat math sbb yg menyebabkan pointer aku turun masa sem1 ialah math-B-
    • pastu aku topup dgn usaha keras dpt A-,sbb math aku mmg xleh diselamatkan lagi.dapatlah 3.89
    • aku nk letak first choice upu dentistry,tp memandangkan pointer pon x 4.0,kakak aku kata selalunya upu akan kasi 2nd choice sbb pointer aku xkuat,jadi aku pon tukar dentistry jd 2nd choice
    • so aku pon letak MEDIC 1st choice,DENTISTRY 2nd choice(dgn harapan dpt 2nd choice)
    • LASTLY,HERE I AM STRANDED-------------->>MBBS..yeah!(kat sini bukan nak kata lah aku xsuka medic,ye aku suka je,tp xdela so,so so so suka.get it?)

    aku percaya korg mesti penat dok baca(kalo korg baca smpai sini lah,manalah tau kat atas2 tu dah bla dah)

    ok,kat sini saya nk kata azam saya?perlu ke??
    selalunya azam aku xtercapai.*sbb mengarut senua azam aku tuh*.
    xpe AZAM kali ni-------------->>LULUS 2ND YEAR
    mcm nilah rupa kalo lulus 2nd year(gambar depan)
    dan mcm itulah rupa kalau xlulus 2nd year(gambar belakang)